Boordcomputer taxi

Een belangrijk onderdeel van het taxichauffeursvak is het goed kunnen bedienen van de boordcomputer van een taxi (BCT). Wanneer je jouw chauffeurspas in de taxi boordcomputer steekt, houdt hij je arbeids- en rusttijden bij. Deze kunnen tijdens wegcontroles gecheckt worden. Ook moet je werkgever deze gegevens doorgeven aan verschillende controlerende instanties, waaronder de Inspectie Leefomgeving en Transport, de Belastingdienst en het Sociaal Fonds Mobiliteit.

Rijschool Rotterdam

 Cursus boordcomputer taxi

Wanneer de BCT taxi niet goed bediend wordt, kan dit tot onnodige boetes leiden. Bovendien houden veel taxibedrijven gegevens over de gereden ritten bij in de taxi boordcomputer en is het juist invoeren van data belangrijk voor de bedrijfsvoering van je werkgever. Dit is natuurlijk niet alleen van belang voor taxichauffeurs in loondienst, maar ook voor ZZP’ers met een eigen taxibedrijf. Door het volgen van een cursus taxi boordcomputer, leer je hoe je hem adequaat gebruikt, zodat alle gegevens er juist in staan. Ook kan de cursus gevolgd worden wanneer je al reeds kennis hebt over de boordcomputer taxi, maar deze nog even op wil frissen.

Hoe ziet de cursus eruit?

Tijdens de cursus zal je alle details rondom het gebruiken van een taxi boordcomputer leren. De cursus vindt plaats in de vorm van praktijklessen, waarin je op een demo boordcomputer kan oefenen. Daarnaast is er desgewenst ook de mogelijkheid om live op een echte boordcomputer taxi te oefenen.  Alles om jou klaar te stomen voor het echte werk! Daarnaast leer je hoe je arbeids- en rusttijden en ritten bijhoudt en ritopdrachten ontvangt. Ook doe je kennis op over het apparaat zelf, bijvoorbeeld over de verschillende iconen en scores. Zo houdt het de BCT taxi onder andere je rijgedrag bij, waar je tijdens het rijden door middel van een gekleurd blokje een indicatie van krijgt. Je zal oefenen met het openen van ontvangen berichten en zelf berichten moeten versturen. Ook kunnen ondernemers ondersteuning krijgen in het uitlezen van de boordcomputer. Zo helpen wij bij het leesbaar maken van bestanden en het analyseren ervan.

Waarom Next Level Instituut?

Next Level Instituut is de juiste keuze voor allerlei bijscholingen voor (taxi)chauffeurs. Door onze jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou op een professionele manier op te leiden. Maar onze werkwijze wordt ook gekenmerkt door aandacht voor het individu: we nemen voor iedereen de tijd en houden zo veel mogelijk rekening met ieders persoonlijke wensen en behoeften. Naast kwalitatieve beroepsopleidingen kan je bij Next Level Instituut ook terecht voor taxikeurmerken en taxiverzekeringen.

 

Tarief

€ 75,- excl. 21% BTW per persoon (Tarieven 2023)

Meld je nu aan

De mogelijkheden bespreken?

Bel +31 628 71 46 80

Contact

Mail ons

Werkgebieden

Regio Zuid-Holland

Regio Noord-Holland

Hoofdkantoor

(Alleen op afspraak)
Van Heekstraat 26
3125 BN Schiedam

Neem contact op

7 + 10 =

×