TX-Keurmerk

Het TX-Keur taxikeurmerk is het enige landelijke kwaliteitskeurmerk in de taxibranche. Het wordt uitgegeven door de onafhankelijke stichting TX-Keur.

Taxi keurmerk

Hét onafhankelijke taxikeurmerk 

TX-Keur is hèt onafhankelijke taxikeurmerk voor taxivervoer en staat garant voor

 • Betrouwbaarheid & veiligheid
 • Gecontroleerde kwaliteit & vakkundige chauffeurs
 • Comfortabel & veilig taxivervoer
 • Onpartijdigheid en controles

Het TX-Keur taxikeurmerk is het enige landelijke kwaliteitskeurmerk in de taxibranche. Het wordt uitgegeven door de onafhankelijke stichting TX-Keur

  Waarom een TX-Keurmerk behalen?

  De klanten van taxibedrijven in Nederland zijn heel verschillend. Denk aan bijvoorbeeld individuele consumenten/reizigers, maar ook zorginstellingen, ziektekostenverzekeraars, overheden en bedrijven. De verwachtingen van deze klanten worden steeds hoger. Het is daarom belangrijk dat TX-Keur de kwaliteit controleert.

  Stichting TX-Keur heeft de kwaliteit en veiligheid van een taxirit als uitgangspunt. Een ondernemer moet aan heel veel kwaliteitseisen en reglementen voldoen voor hij/zij het tx-keurmerk mag voeren. Ook houden de voortdurende controles en inspecties de kwaliteit van de TX-Keur hoog.

   

  Bedrijfscursus en algemene cursus TX-Keur 

  Op zoek naar een bedrijfscursus en/of algemene cursus TX-Keur voor uw chauffeurs? Dan bent u bij Next Level Instituut aan het juiste adres!

  Reizigers en opdrachtgevers vragen steeds vaker om kwaliteit. Het taxikeurmerk, oftewel TX-Keur, is het officiële landelijke TX kwaliteitskeurmerk voor het taxivervoer. Door uw certificering met het TX-keurmerk laat u uw klanten zien dat u kwaliteit voorop stelt: het keurmerk staat voor vakkundige chauffeurs en eerlijk en comfortabel taxivervoer.

   

  Neem contact op voor de TX-Keur training 

  Naast de bedrijfscursus en/of algemene cursus kunt u bij ons ook de cursus levensreddend handelen volgen.

  Tevens kunt u de (her)certificering TX-keurmerk van uw onderneming/ organisatie volledig aan Next Level Instituut overlaten. Voor mogelijkheden en tarieven neemt u contact met ons op. Voor meer informatie kunt u ook kijken op de officiële website van TX-Keur.

  Wat zijn vereisten voor het behouden van een TX-Keur?

  Het TX-opleidingsprogramma verplicht chauffeurs jaarlijks 150 minuten training te volgen zoals is vastgelegd in het opleidingsplan dat voldoet aan de eisen van TX-keurmerk.

  Over twee jaar gerekend (te rekenen vanaf datum in dienst treden) dient de opleiding van een chauffeur gebaseerd te zijn op ALLE hoofdstukken (bouwstenen) van de eindtermen van TX-keurmerk.

  Is er ruimte voor eigen inbreng binnen de cursus?

  Binnen de cursussen is veel ruimte voor inbreng: u heeft de mogelijkheid om specifieke onderwerpen aan te kaarten, die wij voor u in zullen passen in de bedrijfscursus en/of algemene cursus. Ook het inpassen van gastsprekers in het programma kan een mogelijkheid zijn.

  Een TX- Keur gecertificeerd taxibedrijf: wat heb ik daarvoor nodig?

  Naast de eindtermen, moet elk TX-Keur gecertificeerd taxibedrijf een opleidingsplan hebben, dat gecontroleerd wordt tijdens de audit. In dit opleidingsplan dienen verschillende omschrijvingen te staan ter verantwoording van de opleiding van de chauffeurs. Ook hierbij kunnen wij helpen bij het opstellen en onderhouden van het opleidingsplan.

  Wat zijn de kosten?

  De kosten voor her (certificering) zijn variërend. Dit heeft met aantal factoren te maken waaronder bijv. of de onderneming is aangesloten bij een TTO/ Regiecentrale, aantal voertuigen en chauffeurs. Daarom kunnen wij op maat een berekening voor u maken.

  De kosten voor de cursus TX-Keur:  € 75,- excl. 21% BTW per persoon (Tarieven 2023)

  De kosten voor de cursus Levensreddend Handelen: € 75,- excl. 21% BTW per persoon

   

  Meld je nu aan

  N

  Persoonlijk advies

  Persoonlijk advies & begeleiding voor de certificering

  N

  Eigen inbreng

  TX-Keur cursus met ruimte voor eigen inbreng

  N

  Ervaring

  15 jaar ervaring

  De mogelijkheden bespreken?

  Bel +31 628 71 46 80

  Contact

  Mail ons

  Werkgebieden

  Regio Zuid-Holland

  Regio Noord-Holland

  Hoofdkantoor

  (Alleen op afspraak)
  Van Heekstraat 26
  3125 BN Schiedam

  Neem contact op

  8 + 7 =

  ×