Taxi opleiding

Wil jij graag taxichauffeur worden in Rotterdam en in omstreken? Dan moet je allereerst een taxipas halen. Sinds 2001 is het in de Wet Personenvervoer namelijk vastgelegd dat je een taxi chauffeurskaart nodig hebt om taxichauffeur te worden. Door deze taxipas te behalen tijdens de taxichauffeur opleiding kan je aantonen dat je bevoegd bent om chauffeur te zijn. Gelukkig is het mogelijk om bij Next Level Instituut te Rotterdam een taxichauffeur opleiding te volgen.

Rijschool Rotterdam

Hoe ziet een opleiding taxichauffeur eruit? 

Voordat je een taxichauffeur kan worden, moet je tijdens de opleiding tot taxichauffeur 2 verschillende examens afleggen. Hierbij gaat het net zo als bij een rijbewijs om een theorie- en praktijkexamen. Beide examens dien je binnen een tijdsperiode van 1 jaar te behalen, hierbij maakt de volgorde niet uit. Naast deze examens moet je om taxichauffeur te worden een geldig rijbewijs b hebben, een recente Verklaring Omtrent het Gedrag en een recente geneeskundige verklaring. De taxi opleiding in rotterdam duurt gemiddeld 1 maand. Dit komt voornamelijk doordat de examen ingepland moeten worden bij het CBR en hier zit enige wachttijd op. Wil je graag sneller taxichauffeur worden? Dan kunnen we in overleg altijd kijken naar mogelijke opties. 

Wat voor taxichauffeurs kaarten kun je behalen? 

Er bestaat een volledige- en beperkte taxi chauffeurskaart in Rotterdam. Bij een beperkte mag je alleen vaste passagiers en vaste routes en op vaste tijden rijden. Hierbij mag je in de taxi ook geen financiële handelingen verrichten. Met een volledige taxi chauffeurskaart mag je alle taxiritten verzorgen.

Waarom een taxichauffeur opleiding bij Next Level Instituut Rotterdam

Als je in Rotterdam of in omstreken graag taxichauffeur wilt worden, ben je bij Next Level Instituut te Rotterdam (NLIM) aan het goede adres! Wij zijn ervaren opleider in de taxibranche en hebben daardoor de juiste kennis en ervaring in huis om jou zo snel en prettig mogelijk je taxipas te laten behalen. Vanwege deze ervaring kun je binnen de kortste keren taxichauffeur worden. Daarnaast is de prijs ook zeer voordelig. Voor onze taxi opleiding in Rotterdam werken we met een betaalbaar pakket, met alles erop en eraan. 

Voor slechts 1200 euro krijg je van ons minimaal 5 uur praktijkles (2023), alle theorie, cursussen ter voorbereiding van de examens én het uiteindelijke theorie- en praktijkexamen. Waar wacht je nog op? Start vandaag nog met je taxichauffeur opleiding in Rotterdam.

 • De getoonde tarieven zijn van 2023 en inclusief 21% BTW (tenzij specifiek anders is vermeld)
 • Alle CBR-tarieven zijn vrijgesteld van BTW. Op de getoonde tarieven zijn de CBR-tarieven zonder BTW al verwerkt
 • Extra begeleiding (theorie of praktijk) per uur €100,- exclusief 21% BTW 

De voordelen van een taxi opleiding bij Next Level Instituut

Door onze jarenlange ervaring hebben wij een breed netwerk opgebouwd. In dit opgebouwde netwerk zitten ook verschillende partners/vervoerders. Deze zijn vaak op zoek naar nieuwe taxi chauffeurs, door onze connectie kunnen wij cursisten aanbevelen binnen dit brede netwerk. Wanneer je kiest voor een taxichauffeur opleiding bij ons heb je een loondienst baangarantie. Bijkomend voordeel is dat de toekomstige werkgever vaak de opleidingskosten vergoed. 

Ook voor ZZP’ers kunnen wij ons netwerk inzetten. Wij kunnen ook cursisten als ZZP’ers aanbevelen bij onze partners/opdrachtgevers. 

Advies over taxichauffeur worden 

Wil jij graag meer informatie over de taxi opleiding in Rotterdam? Neem dan contact op! Het team van NLIM helpt graag met alle vragen. 

  Hoe lang duurt de opleiding?

  Een gemiddelde opleiding duurt 1 maand. Dit komt doordat wij examens moeten plannen bij het CBR. Hier zit altijd enige wachttijd op. Wilt je sneller? Dan kunnen wij in overleg altijd kijken wat er mogelijk is.

  Welke (deel)vrijstellingen zijn er voor het taxidiploma, de theorie- en praktijk examens?

  Op basis van een aantal diploma’s is vrijstelling mogelijk van het verplichte taxidiploma, het theorie- of praktijkexamen. Bekijk hier onder de voorwaarden voor (deel) vrijstellingen.

  Je bent vrijgesteld van het taxidiploma indien je beschikt over:

  • Een chauffeurspas van vóór 1 juli 2001;
  • Het diploma CCV Taxivervoer Plus;
  • Het CCV-vakdiploma Taxichauffeur;
  • Het CCV diploma Ambulancevervoer;
  • Het certificaat Directiechauffeur (CCV-D1). Deze vrijstelling geldt overigens alleen als je het examen in het Nederlands hebben afgelegd. Het Engelstalige examen geeft geen vrijstelling.

  Daarnaast zijn er de volgende deelvrijstellingen:

  • Het diploma CCV Taxivervoer geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
  • Het CCV-B diploma Personenvervoer geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
  • De Basiskwalificatie vakbekwaamheid Personenvervoer (behaald na 10 september 2008) geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
  • Het CCV chauffeursdiploma Beperkt geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
  • Een geldige uitslag (deze uitslag is slechts een jaar geldig!) van het CCV praktijkexamen Medegebruik vrije tram- en busbanen gemeente Amsterdam geeft vrijstelling van het praktijkgedeelte van het verplichte examen.
  Hoe ziet de procedure van het praktijk-examen eruit?

  Klik hier

  Hoe ziet de procedure van het theorie-examen eruit?

  Klik hier

  Wat houdt het online theoriepakket in?

  Het theorie pakket van Next Level Instituut is de meest efficiënte Internetopleiding van Nederland, die je op interactieve wijze alle verplichte onderwerpen van het CBR theorie-examen leert.

  De online opleiding bestaat uit 12 korte, krachtige hoofdstukken die elk een hoofdonderwerp van het theorie-examen behandelen, met aansluitend een aantal pittige oefenvragen. Je hebt na activatie 3 maanden toegang tot deze opleiding.

  Aan het eind van de Speedtheorie opleiding heb je nog 7 uur toegang tot 20 complete en realistische oefenexamens, ter voorbereiding op je theorie-examen.

  Als extra optie kun je je account uitbreiden met een voorleesfunctie. Handig als je liever luistert dan leest.

  Je komt in aanmerking voor extra persoonlijke begeleiding als je de volledige online cursus hebt afgerond en minimaal 7 uur examentraining hebt gevolgd.

  Wat houdt het praktijkpakket in?

  Om de opleiding af te ronden zul je het praktijk examen moeten afleggen bij het CBR. Hiervoor krijg je praktijklessen en 1 praktijkexamen, samen met onze eigen les voertuig en examenbegeleiding.

  De praktijklessen duren standaard totaal 5 uur (2023). Indien gewenst zijn er uiteraard meer lessen mogelijk. Vervolgens zal je het praktijkexamen afleggen.
  Tijdens de praktijklessen wordt er uitgebreid op het examen ingegaan, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. 

  Meld je nu aan

  N

  Baanbegeleiding

  Tijdens de opleiding kunnen wij direct starten met het bemiddelen naar een baan. 

  N

  Up-to-date

  Up-to-date lesmateriaal en lesmethode

  N

  15 jaar ervaring

  De opleiders hebben minimaal 15 jaar (werk)ervaring in de Taxibranche

  N

  Flexibele betaling

  Betaling in 2 termijnen

  N

  Persoonlijk

  Persoonsgerichte opleiding (privélessen)

  De mogelijkheden bespreken?

  Bel +31 628 71 46 80

  Contact

  Mail ons

  Werkgebieden

  Regio Zuid-Holland

  Regio Noord-Holland

  Hoofdkantoor

  (Alleen op afspraak)
  Van Heekstraat 26
  3125 BN Schiedam

  Neem contact op

  6 + 12 =

  ×