Taxi opleiding

Wil je taxichauffeur worden in Rotterdam en omstreken? Dan moet je allereerst een taxi pas halen. Sinds 2001 is het in de Wet Personenvervoer namelijk vastgelegd dat je een chauffeurskaart taxi nodig hebt om taxichauffeur te worden. Door je taxipas te halen, toon je immers aan dat je hiervoor bevoegd bent. Gelukkig is het mogelijk om bij Next Level Instituut te Rotterdam een taxi chauffeur opleiding te doen!

Rijschool Rotterdam

Hoe ziet een taxichauffeur opleiding eruit?

Als je taxichauffeur wilt worden, moet je 2 examens afleggen. Zoals bij je rijbewijs ook al het geval was, gaat het hierbij om een theorie- en praktijkexamen. Beide examens dien je binnen 1 jaar te behalen, maar de volgorde waarin maakt niet uit. Overigens zijn er ook 2 soorten taxi chauffeurskaarten. Haal je via ons een volledige taxi chauffeurskaart in Rotterdam, dan mag je alle taxiritten verzorgen. Ga je echter voor de beperkte variant, dan mag je enkel met vaste passagiers en op vaste tijden en routes rijden. Bovendien is het in dat geval niet toegestaan om in de taxi financiële handelingen te verrichten. Naast het volbrengen van de examens, zijn er ten slotte nog 3 voorwaarden om uiteindelijk je taxi pas te halen in Rotterdam en de rest van Nederland:

 • Geldig rijbewijs B
 • Recente Verklaring Omtrent het Gedrag
 • Recente geneeskundige verklaring

 

Waarom een taxi-opleiding bij Next Level Rotterdam?

Als ervaren opleider in de taxibranche hebben wij de juiste kennis in huis om jou op zo snel een prettig mogelijk je taxipas te laten behalen. Vanwege die ervaring kun je via Next Level Instituut binnen de kortste keren taxi chauffeur worden in Rotterdam en omstreken. En dat nog eens zeer voordelig ook. Voor onze taxi-opleiding in Rotterdam werken we namelijk met een compleet maar betaalbaar pakket.

Voor slechts 985 euro krijg je van ons 5 uur praktijkles (2023), alle theorie, een examentraining én het uiteindelijke theorie- en praktijkexamen. Waar wacht je nog op? Start vandaag nog met je taxichauffeur opleiding in Rotterdam.

 

 • De getoonde tarieven zijn van 2023 en inclusief 21% BTW
 • Alle CBR-tarieven zijn vrijgesteld van BTW. Op de getoonde tarieven zijn de CBR-tarieven zonder BTW al verwerkt
 • Extra begeleiding per uur €75,- exclusief 21% BTW
Hoe lang duurt de opleiding?

Een gemiddelde opleiding duurt 1 maand. Dit komt doordat wij examens moeten plannen bij het CBR. Hier zit altijd enige wachttijd op. Wilt je sneller? Dan kunnen wij in overleg altijd kijken wat er mogelijk is.

Welke (deel)vrijstellingen zijn er voor het taxidiploma, de theorie- en praktijk examens?

Op basis van een aantal diploma’s is vrijstelling mogelijk van het verplichte taxidiploma, het theorie- of praktijkexamen. Bekijk hier onder de voorwaarden voor (deel) vrijstellingen.

Je bent vrijgesteld van het taxidiploma indien je beschikt over:

 • Een chauffeurspas van vóór 1 juli 2001;
 • Het diploma CCV Taxivervoer Plus;
 • Het CCV-vakdiploma Taxichauffeur;
 • Het CCV diploma Ambulancevervoer;
 • Het certificaat Directiechauffeur (CCV-D1). Deze vrijstelling geldt overigens alleen als je het examen in het Nederlands hebben afgelegd. Het Engelstalige examen geeft geen vrijstelling.

Daarnaast zijn er de volgende deelvrijstellingen:

 • Het diploma CCV Taxivervoer geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
 • Het CCV-B diploma Personenvervoer geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
 • De Basiskwalificatie vakbekwaamheid Personenvervoer (behaald na 10 september 2008) geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
 • Het CCV chauffeursdiploma Beperkt geeft vrijstelling voor het theoriegedeelte van het verplichte examen;
 • Een geldige uitslag (deze uitslag is slechts een jaar geldig!) van het CCV praktijkexamen Medegebruik vrije tram- en busbanen gemeente Amsterdam geeft vrijstelling van het praktijkgedeelte van het verplichte examen.
Hoe ziet de procedure van het praktijk-examen eruit?

Klik hier

Hoe ziet de procedure van het theorie-examen eruit?

Klik hier

Wat houdt het online theoriepakket in?

Het theorie pakket van Next Level Instituut is de meest efficiënte Internetopleiding van Nederland, die je op interactieve wijze alle verplichte onderwerpen van het CBR theorie-examen leert.

De online opleiding bestaat uit 12 korte, krachtige hoofdstukken die elk een hoofdonderwerp van het theorie-examen behandelen, met aansluitend een aantal pittige oefenvragen. Je hebt na activatie 3 maanden toegang tot deze opleiding.

Aan het eind van de Speedtheorie opleiding heb je nog 7 uur toegang tot 20 complete en realistische oefenexamens, ter voorbereiding op je theorie-examen.

Als extra optie kun je je account uitbreiden met een voorleesfunctie. Handig als je liever luistert dan leest.

Je komt in aanmerking voor extra persoonlijke begeleiding als je de volledige online cursus hebt afgerond en minimaal 7 uur examentraining hebt gevolgd.

Wat houdt het praktijkpakket in?

Om de opleiding af te ronden zul je het praktijk examen moeten afleggen bij het CBR. Hiervoor krijg je praktijklessen en 1 praktijkexamen, samen met onze eigen les voertuig en examenbegeleiding.

De praktijklessen duren standaard totaal 5 uur (2023). Indien gewenst zijn er uiteraard meer lessen mogelijk. Vervolgens zal je het praktijkexamen afleggen.
Tijdens de praktijklessen wordt er uitgebreid op het examen ingegaan, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. 

Meld je nu aan

N

Baanbegeleiding

Tijdens de opleiding kunnen wij direct starten met het bemiddelen naar een baan. 

N

Up-to-date

Up-to-date lesmateriaal en lesmethode

N

15 jaar ervaring

De opleiders hebben minimaal 15 jaar (werk)ervaring in de Taxibranche

N

Flexibele betaling

Betaling in 2 termijnen

N

Persoonlijk

Persoonsgerichte opleiding (privélessen)

De mogelijkheden bespreken?

Bel +31 628 71 46 80

Contact

Mail ons

Werkgebieden

Regio Zuid-Holland

Regio Noord-Holland

Hoofdkantoor

(Alleen op afspraak)
Van Heekstraat 26
3125 BN Schiedam

Neem contact op

11 + 5 =

×