Autorijles

Ben jij op zoek naar een autorijschool in Rotterdam en omstreken? Dan ben je bij Next Level Instituut aan het juiste adres! Hier kun je je rijbewijs makkelijk en snel halen doordat je autorijlessen van goede kwaliteit krijgt. Een autorijbewijs hebben geeft je de vrijheid om overal te gaan waar je wilt, en dat is in een grote stad als Rotterdam zeker geen overbodige luxe.

Auto rijles & theorie

Bij rijschool Next Level sta jij voorop!

Onze rijschool in Rotterdam biedt iedere leerling evenveel zorg en aandacht zodat iedereen met plezier hun rijbewijs haalt. Wij zorgen ervoor dat je rijlessen volgt in je eigen tempo, zodat jij je veilig en ontspannen kan voelen op de weg. Door de vele oefeningen geven wij onze leerlingen waardevolle vaardigheden mee, waar ze de rest van hun leven profijt van hebben.

 

Hoe ziet een opleiding bij onze autorijschool eruit?

Vanaf dat je 16,5 jaar bent, heb je de mogelijkheid om aan autorijlessen te beginnen en vanaf je 16 jaar kun je zelfs al je theorie examen afleggen! Als je eenmaal je theorie binnen hebt, kun je vanaf 17 jaar je autorijexamen gaan afleggen. Zo kun jij voordat je 18 bent al dat felbegeerde roze pasje binnenslepen. Je autorijexamen afleggen in Rotterdam kan best zenuwslopend zijn, maar met voldoende autorijlessen waar je leert om te gaan met het drukke verkeer in Rotterdam komt het uiteindelijk echt wel goed. Als je lessen neemt bij een goede autorijschool ben je helemaal voorbereid! Om uiteindelijk je autorijbewijs te halen, moet je dus voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Je theorie examen behaald hebben
 • Verklaring van rijgeschiktheid hebben van het CBR

 

Het verloop van een autorijexamen in Rotterdam

Na het volgen van autorijlessen, ben je op een gegeven moment voldoende voorbereid om aan je autorijexamen te beginnen. Vaak zijn mensen erg zenuwachtig voor het rijexamen, omdat het een momentopname is waar je onder druk moet presteren. Maak je hier niet druk om; het is immers juist gezond als je een bepaalde spanning voor je autorijexamen voelt! Als je eenmaal weet wat je kan verwachten van het examen, kan dat misschien wat spanning weghalen.

Je autorijexamen begint met een gesprek tussen de examinator, jijzelf en de instructeur van jouw autorijschool. Het is met name een moment om even kennis te maken. Daarna ga je door naar het parkeerterrein en zal de examinator van jouw autorijexamen je vragen om een willekeurig nummerbord op te lezen, zodat hij of zij je ogen kan testen. Bovendien kan de examinator je wat vragen stellen over de auto zelf. Vervolgens kan de rit beginnen! Je examenrit zal zo’n 35 minuten duren, waarvan je een deel zelfstandig en een deel op basis van aanwijzingen zult rijden. Zit de rit er weer op? Dan hoor je meteen of je geslaagd bent voor je autorijbewijs en zal tevens de zelfreflectie worden besproken.

Bij Next Level Instituut in Rotterdam en omgeving heb je de kans om met een vaste lesprijs je autorijbewijs te behalen. Betaal per les of per maand. Je bent 100% flexibel, geen pakketkosten.
Als je heel snel je rijbewijs wilt halen, kun je er ook voor kiezen om met spoed je autorijbewijs in Rotterdam te halen!

Gratis proefrijles

Je proefrijles is een volwaardige rijles van 50 minuten. Die is gratis als je daarna rijlessen bij ons neemt, want dan krijg je 45 euro korting.

In de proefrijles bekijkt de instructeur jouw rijvaardigheid. Daarna hoor je precies hoeveel lessen jij nodig hebt. Je weet dus direct wat je rijbewijs gaat kosten en wanneer je examen kunt doen. Heb je al eerder les gehad? Dan gaan we verder waar je gebleven bent.

Na de proefrijles bepaal je zelf of je rijles gaat nemen. Je hoeft dus niet door te gaan na een proefrijles.

Hoe gaat het praktijkexamen in zijn werk?

De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Dit doe je met behulp van een navigatiesysteem. Voor het grootste deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen. In het onderstaande filmpje worden de onderdelen in het kort behandeld.

 

Klik voor meer informatie op deze link.

Hoe verloopt een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. 

 

Klik voor meer informatie op deze link.

Wat houdt het faalangstexamen B in?

Heb je last van faalangst bij examens? Of ben je té zenuwachtig om te laten zien wat je kunt tijdens het praktijkexamen auto? Dan kun je bij het CBR een faalangstexamen doen. Je krijgt dan een examinator die is getraind om mensen met faalangst te begeleiden. Hij of zij heeft ook meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen. Tijdens een faalangstexamen moet je hetzelfde kunnen als bij een gewoon rijexamen.

 

Klik voor meer informatie op deze link.

Een B.N.O.R. examen, wat is dat?

Als je 4 keer binnen 5 jaar zakt voor je rijexamen, doe je daarna een speciaal examen. De examinator heeft dan meer tijd voor jou. En je krijgt meer persoonlijke begeleiding. Het speciale examen noemen we ‘nader onderzoek rijvaardigheid’. Je rijschool vraagt dit voor je aan bij het CBR.

Klik voor meer informatie op deze link.

  Meld je nu aan

  N

  Advies op maat

  In de proefrijles bekijkt de instructeur jouw rijvaardigheid. Daarna hoor je precies hoeveel lessen jij nodig hebt.

  N

  In termijnen betalen

  We stemmen samen met jou naar je persoonlijke situatie de betaaltermijnen af.

  N

  Flexibiliteit start en stop locatie

  Je kan thuis/ werk/ school starten/ eindigen met je les.

  N

  Vaste rijdocent

  Altijd een vaste rijdocent die jou de juiste persoonlijke begeleiding kan bieden.

  De mogelijkheden bespreken?

  Bel +316 28 71 46 80

  Contact

  Bel ons

  +316 28 71 46 80

  Mail ons

  info@nlim.nl

  Werkgebied

  Regio Rotterdam e.o.

  Hoofdkantoor

  (Op afspraak)
  Wapenstraat 10
  3074 ZS Rotterdam

  Neem contact op

  ×