Sociale vaardigheden

Taxichauffeurs krijgen tegenwoordig steeds meer te maken met situaties waarin hun sociale vaardigheden op de proef worden gesteld: passagiers met speciale behoeftes, agressieve klanten, diefstal, bedreiging of zelfs mishandeling. Niet elke chauffeur weet hier goed mee om te gaan. De cursus sociale vaardigheden taxi is bedoeld voor taxichauffeurs die extra kennis willen vergaren over hoe ze om moeten gaan met dit soort lastige situaties en is dus een aanvulling op de taxipas. Door het volgen van deze cursus zal je een stuk zelfverzekerder in je schoenen staan en weten hoe je adequaat moet reageren op lastige situaties.

Rijschool Rotterdam

Wat leer je tijdens een cursus sociale vaardigheden taxi?

Je kunt onder andere verwachten te leren hoe je klantgericht moet handelen tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Hierbij leer je bijvoorbeeld meer over communicatie met de klant. Hierbij komt zowel verbale communicatie zoals woordgebruik als non-verbale communicatie zoals stemgebruik aan bod. Ook wordt je getraind in het herkennen, voorkomen en afhandelen van conflictsituaties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het omgaan met agressieve incidenten. Daarnaast leer je om te gaan met passagiers met speciale behoeftes, bijvoorbeeld mindervalide mensen, mensen met visuele beperkingen, verstandelijke- en gedragsbeperkingen.

Examen

Om een diploma sociale vaardigheden te kunnen ontvangen, dien je eerst examen af te leggen bij het CBR. Dit is een mondeling examen en duurt 30 minuten. Je zal praktijksituaties voorgelegd krijgen, waar je vragen over zal moeten beantwoorden. Tijdens de cursus  wordt je helemaal klaargestoomd om dit examen succesvol af te leggen.

Waarom Next Level Instituut?

Door onze jarenlange ervaring in rijopleidingen hebben wij van Next Level Instituut veel kennis in huis. Onze aanpak wordt gekenmerkt door vakkundigheid, zodat je snel en efficiënt slaagt! Dat betekent echter niet dat we geen waarde hechten aan persoonlijkheid: we nemen alle tijd voor de individuele wensen en behoeften van onze leerlingen. Naast de cursus sociale vaardigheden taxi en verschillende andere beroepsopleidingen kan je bij ons terecht voor taxiverzekeringen en taxi-keurmerken.

Cursusduur

De cursus bestaat uit 4 dagdelen.

Kosten opleiding

Cursuskosten € 595,00 per persoon.

Kosten examen

Examenkosten € 117,55 per persoon.

Meld je nu aan

De mogelijkheden bespreken?

Bel +31 628 71 46 80

Contact

Mail ons

Werkgebieden

Regio Zuid-Holland

Regio Noord-Holland

Hoofdkantoor

(Alleen op afspraak)
Van Heekstraat 26
3125 BN Schiedam

Neem contact op

9 + 7 =

×