Cursus vervoer rolstoel passagiers

Wij bieden een praktijk cursus rolstoelvaardigheid waarin je van a tot z leert hoe je op geschikte wijze een taxi rolstoelvervoer bestuurt en gebruikt. We staan uitgebreid stil bij alle relevante aspecten van vervoer van rolstoelpassagiers. Met tal van praktijkvoorbeelden weet jij zeker dat je de juiste kennis in huis hebt om mensen met een hulpmiddel veilig van A naar B te vervoeren.

Rijschool Rotterdam

Rolstoelvervoer taxi cursus

Rolstoelvervoer is een van de lastigste taken voor taxi’s. Er gebeuren helaas vaak ongelukken mee. Daarom is bijscholing in rolstoelvaardigheid vaak geen overbodige luxe. Vaak wordt er in taxiopleidingen kort aandacht besteed aan het vervoer van rolstoelpassagiers, maar dit is vaak te weinig om de rolstoelvaardigheid veilig uit te kunnen voeren. Daarnaast ontbreekt het vaak aan voorbeelden uit de praktijk. Daarom bieden wij een praktijkcursus taxi rolstoelvervoer aan waarin je alle fijne kneepjes van het vak leert. We staan uitgebreid stil bij alle relevante aspecten van vervoer van rolstoelpassagiers. Met tal van praktijkvoorbeelden weet jij zeker dat je de juiste kennis in huis hebt om mensen met een hulpmiddel veilig van A naar B te vervoeren.

Wat leer je tijdens de cursus taxi rolstoelvervoer?

Hoewel in de naam alleen de rolstoel benoemd wordt, leer je tijdens de cursus rolstoelvaardigheid over meerdere aspecten van het vervoer van personen met diverse hulpmiddelen zoals rolstoelen, scootmobielen en rollators. Zo leer je bijvoorbeeld meer over de verschillende risico’s rondom rolstoelvervoer taxi rijden, de wet- en regelgeving, de verantwoordelijkheden van de chauffeur en passagier met betrekking tot rolstoelgebruik, et cetera. Daarnaast leer je hoe je ongevallen (tijdens het rijden, maar vooral ook tijdens het helpen met in- en uitstappen uit de taxi) uit de weg gaat.

Voor wie is de cursus rolstoelvaardigheid bedoeld?

De cursus voor het vervoer van rolstoelpassagiersis zowel bedoeld voor mensen die nieuw zijn in het chauffeursvak als voor ervaren chauffeurs die zich willen specialiseren of hun kennis bij willen spijkeren. Soms kan een ongeluk waarbij een persoon in een rolstoel, scootmobiel of rollator betrokken is aanleiding zijn om meer te weten te komen over vervoer van rolstoelpassagiers. Het is echter natuurlijk beter om de rolstoelvaardigheid preventief op te doen, zodat vervelende incidenten voorkomen kunnen worden.

Waarom Next Level Instituut?

Next Level Instituut is dé beste keuze voor rijopleidingen en verschillende beroepsopleidingen om verschillende redenen. Wij hebben jarenlange ervaring, uitgebreide kennis en bieden persoonlijke aandacht. Daarnaast bieden we ook diensten zoals taxiverzekeringen en taxi keurmerken. Bij Next Level Instituut krijg je de begeleiding die bij jou past, zodat je snel en effectief kunt leren rijden.

 

Tarief

€ 75,- excl. 21% BTW per persoon (Tarieven 2023)

Meld je nu aan

De mogelijkheden bespreken?

Bel +31 628 71 46 80

Contact

Mail ons

Werkgebieden

Regio Zuid-Holland

Regio Noord-Holland

Hoofdkantoor

(Alleen op afspraak)
Van Heekstraat 26
3125 BN Schiedam

Neem contact op

7 + 14 =

×