Rolstoel

vaardigheid

Wij bieden een praktijkcursus rolstoelvaardigheid waarin je alle fijne kneepjes van het vak leert. We staan uitgebreid stil bij alle relevante aspecten van rolstoelvervoer. Met tal van praktijkvoorbeelden weet jij zeker dat je de juiste kennis in huis hebt om mensen met een hulpmiddel veilig van A naar B te vervoeren.

Rijschool Rotterdam

Cursus rolstoelvaardigheid

Rolstoelvervoer is een van de lastigste taken binnen de taxibranche en er gebeuren vaak ongelukken. Daarom is bijscholing over dit onderwerp vaak geen overbodige luxe. Vaak wordt er in taxiopleidingen kort aandacht besteed aan het vervoeren van personen in een rolstoel, maar dit is vaak te weinig om rolstoelvervoer veilig uit te kunnen voeren. Daarnaast ontbreekt het vaak aan voorbeelden uit de praktijk. Daarom bieden wij een praktijkcursus rolstoelvaardigheid aan waarin je alle fijne kneepjes van het vak leert. We staan uitgebreid stil bij alle relevante aspecten van rolstoelvervoer. Met tal van praktijkvoorbeelden weet jij zeker dat je de juiste kennis in huis hebt om mensen met een hulpmiddel veilig van A naar B te vervoeren.

Wat leer je tijdens de cursus?

Hoewel in de naam alleen de rolstoel benoemd wordt, leer je tijdens de cursus rolstoelvaardigheid over meerdere aspecten van het vervoer van personen met diverse hulpmiddelen zoals rolstoelen, scootmobielen en rollators.. Zo leer je bijvoorbeeld meer over de verschillende risico’s rondom rolstoelvervoer, de wet- en regelgeving, de verantwoordelijkheden van de chauffeur en passagier met betrekking tot rolstoelgebruik, et cetera. Daarnaast leer je hoe je ongevallen (tijdens het rijden, maar vooral ook tijdens het helpen met in- en uitstappen uit de taxi) uit de weg gaat.

Voor wie is de cursus rolstoelvaardigheid bedoeld?

De cursus is zowel bedoeld voor mensen die nieuw zijn in het chauffeursvak als voor ervaren chauffeurs die zich willen specialiseren of hun kennis bij willen spijkeren. Soms kan een ongeluk waarbij een persoon in een rolstoel, scootmobiel of rollator betrokken is aanleiding zijn om meer te weten te willen komen over rolstoelvervoer. Het is echter natuurlijk beter om deze kennis preventief op te doen, zodat vervelende incidenten voorkomen kunnen worden.

Waarom Next Level Instituut?

Next Level instituut is dé beste keuze qua rijopleidingen. Door onze jarenlange ervaring hebben wij alle kennis in huis om jou snel en effectief bij te scholen. Onze aanpak wordt gekenmerkt door persoonlijke aandacht: we houden altijd rekening met je wensen en behoeften. Naast verschillende beroepsopleidingen kan je bij Next Level Instituut ook terecht voor allerlei taxiverzekeringen en taxi keurmerken.

 

Tarief

€ 65,- excl. 21% BTW per persoon

Meld je nu aan

De mogelijkheden bespreken?

Bel +31 628 71 46 80

Contact

Mail ons

Werkgebieden

Regio Zuid-Holland

Regio Noord-Holland

Hoofdkantoor

(Alleen op afspraak)
Van Heekstraat 26
3125 BN Schiedam

Neem contact op

10 + 1 =

×