Het nieuwe rijden

Het nieuwe rijden is een rijstijl die een stuk zuiniger en beter voor het milieu is. Concreet kan je iedere rit 15% tot wel 20% brandstof/ actieradius besparen. Bij Next Level Instituut kan je een cursus het nieuwe rijden volgen, zodat je dat gaspedaal straks veel milieuvriendelijker intrapt. Door de jarenlange ervaring en persoonlijke werkwijze is Next Level Instituut de juiste plek voor verschillende beroepsopleidingen.

Rijschool Rotterdam

Wat leer je allemaal tijdens deze cursus?

Binnen het nieuwe rijden zijn er veel verschillende manieren waarop je zuiniger kan rijden. Zo is het tijdens het remmen gebruikelijk om je auto langzaam uit te laten rollen, in plaats van plotseling te remmen. Doe dit in een zo hoog mogelijke versnelling, in plaats van je koppeling in te trappen en terug te schakelen. Hierbij is het belangrijk om het verkeer om je heen goed in de gaten te houden, zodat je kan anticiperen. Wanneer je een fietser bijvoorbeeld ver van tevoren aan ziet komen, kan je je auto uit laten rollen. Ook tijdens het opschakelen is het een stuk zuiniger om het toerental zo laag mogelijk te houden. Het heeft de voorkeur om bij een toerental tussen de 2000 en 2500 op te schakelen. Daarnaast zijn er voor elektrische auto’s ook een heleboel manieren om actieradius te besparen door middel van het nieuwe rijden. Zo is het ook in een elektrische auto beter om eerder het gaspedaal los te laten en langzaam te remmen, omdat je op die manier maximaal gebruik maakt van het terugwinnen van remenergie. Verder kan je ook flink wat brandstof/ actieradius besparen door in de Economy stand te rijden. Tijdens de cursus het nieuwe rijden leer je hier de fijne kneepjes van en zal je nog veel andere manieren waarop je zuiniger kan rijden leren.

Wat levert het nieuwe rijden op?

Doordat je door middel van het nieuwe rijden zuiniger rijdt, gebruik je minder brandstof en bespaar je actieradius. Hierdoor hoef je minder vaak te tanken/ laden en kan je een heleboel geld besparen. Daarnaast stoot je met deze rijstijl minder CO2 uit, wat een stuk beter voor het milieu is. Ook heb je minder slijtage, wat uiteindelijk zorgt voor minder kosten wat onderhoud betreft. 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

De cursus het nieuwe rijden is zowel voor mensen die aan het lessen zijn als voor mensen die al een rijbewijs hebben. Het kan tenslotte nooit kwaad om je kennis af en toe bij te spijkeren, zeker als je er een heleboel geld mee kan besparen. In het bijzonder kan deze cursus erg nuttig zijn voor taxi- en andere chauffeurs, want die maken natuurlijk veel kilometers, waardoor je door een rijstijl zoals het nieuwe rijden een heleboel geld en natuurlijk CO2 uitstoot kan besparen. 

 

Tarief

€ 130,- excl. 21% BTW per persoon

De duur van de cursus

Gemiddeld duurt het per kandidaat 2 uur. Dit is afhankelijk van de rijvaardigheden van de kandidaat. Mocht een kandidaat meer uren nodig hebben dan zullen wij dit met de kandidaat afstemmen.

Wat kost het?

Dit is afhankelijk van de rijvaardigheden van de kandidaat. De basisprijs is € 130,- excl. 21% BTW per persoon. Per extra uur rekenen wij € 65,- excl. 21% BTW

Krijg je hiervoor een certificaat

Na afloop van de cursus ontvang je bij een positief resultaat een certificaat.

Meld je nu aan

De mogelijkheden bespreken?

Bel +31 628 71 46 80

Contact

Mail ons

Werkgebieden

Regio Zuid-Holland

Regio Noord-Holland

Hoofdkantoor

(Alleen op afspraak)
Van Heekstraat 26
3125 BN Schiedam

Neem contact op

3 + 3 =

×