Doelgroepen

vervoer

Wij bieden een cursus aan waarin je de fijne kneepjes van het doelgroepenvervoer leert en kennis opdoet over de speciale behoeftes van deze doelgroepen en hoe je hiermee om moet gaan.

Rijschool Rotterdam

Cursus doelgroepenvervoer

Als chauffeur kan je je in vele richten bijscholen, bijvoorbeeld in de richting van het vervoer van speciale doelgroepen zoals zittend ziekenvervoer, WVH vervoer, rolstoelvervoer of leerlingenvervoer of andere soorten contractvervoer. Alhoewel het behalen van een certificaat voor doelgroepenvervoer geen vereiste is om speciale doelgroepen te vervoeren, is het zeker aan te raden, aangezien deze doelgroep vaak specifieke behoeftes heeft wat betreft vervoer. Daarnaast kunnen er opdrachtgevers zijn die zo’n certificaat als extra eisen.

Wat leer je tijdens deze cursus?

In deze cursus komt alle kennis die je nodig hebt om speciale doelgroepen te vervoeren aan bod. Je leert bijvoorbeeld meer over de verschillende vormen van functiebeperkingen waar je als taxichauffeur mee te maken kan krijgen, hoe je personen met zo’n functiebeperking het best begeleidt en vervoert en de wet- en regelgeving daar rondom. Zo leer je bijvoorbeeld over de hulpverlening met een duwrolstoel over obstakels. Ook leer je meer over de verschillende types rolstoelen en andere hulpmiddelen en hun vastzetsysteem, zodat je weet hoe je ze veilig vast kan zetten en in- en uit het voertuig rijdt. Daarnaast doe je kennis op over de code VVR en ISO-normeringen. Ten slotte leer je alles over het rijden in een rolstoeltaxi met een rolstoelpassagier.

Examen

Om het certificaat doelgroepenvervoer te behalen, zal je eerst moeten slagen voor een examen bij het CBR. Het gaat hier om een praktijkexamen van ongeveer 85 minuten. Hierin zul je onder andere getoetst worden op je beroepshouding, het gebruik van technische hulpmiddelen, rituitvoering, het vervoer van personen uit verschillende doelgroepen en Arbo-aspecten, ergonomie en wet- en regelgeving.

Waarom Next Level Instituut?

Door onze jarenlange ervaren hebben we alle expertise in huis om jou zo snel mogelijk te laten slagen. Daarnaast hechten we veel waarde aan een individuele aanpak: we nemen voor iedereen de tijd en houden rekening met ieders persoonlijke wensen en behoeftes. Daarom zijn wij de juiste keuze wat betreft beroepsopleidingen. Maar naast rijopleidingen kan je bij ons ook terecht voor taxikeurmerken en taxiverzekeringen.

Meld je nu aan

De mogelijkheden bespreken?

Bel +31 628 71 46 80

Contact

Mail ons

Werkgebieden

Regio Zuid-Holland

Regio Noord-Holland

Hoofdkantoor

(Alleen op afspraak)
Van Heekstraat 26
3125 BN Schiedam

Neem contact op

15 + 13 =

×